Kamera, svetlá, plátno, expozícia… a jedna veselá hodina slovenčiny (video)

 


Toto video vyrobili chlapci z III. B na hodinu slovenského jazyka. Ich úlohou bolo pútavo vysvetliť spolužiakom postupy a formy logického myslenia a chyby v argumentácii. Prezentácia obsahovala aj úlohy ku kľúčovým scénam a pracovný list.

Celú hodinu som absolvoval v úlohe žiaka, ale učiteľ vo mne neustále dobiedzal otázkami. Jednu z nich, pre mňa tú najdôležitejšiu, som položil účinkujúcim.

Čo ste sa pri výrobe svojho prvého náučného videa naučili?

Dávid: Je naozaj veľmi ťažké vymyslieť niečo, čo ľudí pobaví, ostať prirodzený, zbytočne nepreháňať. Herci, ktorí natáčajú sitkomy, majú môj obrovský obdiv, keďže my sme tých 10 minút natáčali asi 10 hodín.

Martin: Nie je to také ľahké, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale miliónkrát opakované repliky sa mi vryli do pamäti riadne hlboko.

Michal: Kamera, svetlá, plátno, expozícia… Veľa treba vedieť a vopred pripraviť. Ak mám povedať pravdu, obávali sme sa reakcie triedy a vás, ale oplatilo sa a sme radi, že sme to urobili.

Vladimír: Objasnili sme si niečo, čo používame aj v bežnom živote. A je náročné účinkovať pred kamerou…

Ďakujem chlapcom za súhlas so zverejnením!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.